Virta vištienos dešra
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Pirmadienis, 2020 birželio 01 19:28
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1043
Šis receptas mano receptų knygelėje užrašytas jau labai seniai, tik aš kažkodėl visai buvau jį pamiršusi. O kas gali būti geriau už naminę virtą dešrą. Juk taip gardu atsipjauti griežinėlį ir godžiai suvalgyti su šviežiu agurkėliu. Priedai, kuriais gardinsite šią dešrą gali būti patys įvairiausi: pistacijos, rūkytas kumpis, grybai. Aš šį kartą pasirinkau saulėje džiovintus pomidorus, kuriuos labai mėgstu.
Reikės:
500 g vištos krūtinėlės,
5 saulėjė dž. pomidorų aliejuje,
2 baltymų,
200 ml plakamosios grietinėlės,
2 v.š. krakmolo,
1 a.š. druskos,
rūkytos maltos paprikos, juodųjų pipirų.
Krūtinėlę susmulkinti blenderiu. Į masę supilti grietinėlę, baltymus, krakmolą, druską ir prieskonius. Dar kartą sublenderiuoti, kad viskas išsimaišytų. Dž.pomidorus smulkiai supjaustyti ir sudėti į mėsos masę. Ant dvigubų folijos lapų sukrėsti paruoštą masę, paskirstyti su mentele ir sukant suformuoti ritinį. Galus gerai užtvirtinti ir įsukti į plėvelę arba kepimo maišelius. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 40-50 min. priklausomai nuo dešros storio. Šiek tiek atvėsinti ir dėti nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną išvynioti iš folijos ir skanauti.
Skanaus.