Virta vištienos dešra

  • Spausdinti

Šis receptas mano receptų knygelėje užrašytas jau labai seniai, tik aš kažkodėl visai buvau jį pamiršusi. O kas gali būti geriau už naminę virtą dešrą. Juk taip gardu atsipjauti griežinėlį ir godžiai suvalgyti su šviežiu agurkėliu. Priedai, kuriais gardinsite šią dešrą gali būti patys įvairiausi: pistacijos, rūkytas kumpis, grybai. Aš šį kartą pasirinkau saulėje džiovintus pomidorus, kuriuos labai mėgstu.

101572404 1244185042601685 7055091684761141248 n

Reikės:

500 g vištos krūtinėlės,

5 saulėjė dž. pomidorų aliejuje,

2 baltymų, 

200 ml plakamosios grietinėlės,

2 v.š. krakmolo,

1 a.š. druskos,

rūkytos maltos paprikos, juodųjų pipirų.

Krūtinėlę susmulkinti blenderiu. Į masę supilti grietinėlę, baltymus, krakmolą, druską ir prieskonius. Dar kartą sublenderiuoti, kad viskas išsimaišytų.  Dž.pomidorus smulkiai supjaustyti ir sudėti į mėsos masę. Ant dvigubų folijos lapų sukrėsti paruoštą masę, paskirstyti su mentele ir sukant suformuoti ritinį. Galus gerai užtvirtinti ir įsukti į plėvelę arba kepimo maišelius. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 40-50 min. priklausomai nuo dešros storio. Šiek tiek atvėsinti ir dėti nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną išvynioti iš folijos ir skanauti.

Skanaus.