Sūdyta lašiša su burokėliais
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Antradienis, 2018 spalio 09 14:02
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2043
Esu sūdžiusi lašišą ir anksčiau, tik šį kartą man norėjosi gražesnio estetinio vaizdo. Tam puikiai pasitarnavo žalias burokėlis ir Beatos receptas.
Reikės:
400 g šviežios lašišos,
50 g cukraus,
50 g druskos,
1 žalio burokėlio,
žiupsnio tarkuotos apelsino žievelės,
Druską sumaišyti su cukrumi. Burokėlį smulkiai sutarkuoti ir sudėti apelsino žieveles. Į indą berti keletą šaukštų druskos ir cukraus mišinio, guldyti nusausintą lašišos filė ir suberti likusį birų mišinį. Ant viršaus sudėti tarkuotą burokėlį, kuris nudažys puikia spalva. Dėti į šaldytuvą nakčiai ar dar ilgiau.
Pjaustyti plonai ir gardžiuotis. Aš panaudojau vieno kąsnio užkandžiams.
Skanaus.