Sūdyta lašiša su burokėliais

  • Spausdinti

Esu sūdžiusi lašišą ir anksčiau, tik šį kartą man norėjosi gražesnio estetinio vaizdo. Tam puikiai pasitarnavo žalias burokėlis ir Beatos receptas.

IMG 9429

Reikės:

400 g šviežios lašišos,

50 g cukraus,

50 g druskos,

1 žalio burokėlio,

žiupsnio tarkuotos apelsino žievelės,

Druską sumaišyti su cukrumi. Burokėlį smulkiai sutarkuoti ir sudėti apelsino žieveles. Į indą berti keletą šaukštų druskos ir cukraus mišinio, guldyti nusausintą lašišos filė ir suberti likusį birų mišinį. Ant viršaus sudėti tarkuotą burokėlį, kuris nudažys puikia spalva. Dėti į šaldytuvą nakčiai ar dar ilgiau.

Pjaustyti plonai ir gardžiuotis. Aš panaudojau vieno kąsnio užkandžiams.

Skanaus.

IMG 9413