Greitas špinatų pyragas

Man labai patinka šaldytuve arba šaldymo kameroje turėti sluoksniuotos bemielės tešlos atsargų. Tuomet galiu greitai sumeistrauti kokį saldų ar sūrų patiekalą. Šį kartą tai buvo greitas špinatų pyragas. Greitas, nes jam tereikėjo apkepti špinatus, juos pagardint, viską susukti ir pašauti į orkaitę.

163820521 740122099984570 4838890871433486593 n

Reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos ( naudojau nešaldytą ),

250 g šviežių špinatų,

2 skiltelių česnako,

50 g kietojo sūrio,

1 kiaušinio aptepimui,

1 v.š. sezamo sėklų,

po 1 v.š. aliejaus ir sviesto,

druskos, pipirų.

Špinatus nuplauti ir nusausinus apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Pagardinti druska, pipirais bei smulkintu česnaku. Atvėsinti. Sūrį sutarkuoti. Kadangi mano tešlos lakštas buvo vientisas, jį padalinau per pusę iš ilgio ir sudėjau įdarą. Tuomet užberti tarkuoto sūrio ir susukti į du ritinėlius. Kraštus patepi kiaušinio plakiniu, kad geriau suliptų. Į kepimo skardą raityti pyrago gyvatėlę, ties sujungimu gražiai sulyginti. Aptepti kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių orkiatėje apie 30 min.

Skanaus.

P.S skanus ir karštas, ir atvėsęs.