Fokačija su vynuogėmis ir fetos sūriu

Atšalus orams vis dažniau norisi šildančio maisto tokio kaip troškiniai, duona, įvairūs kepiniai. Per Beatos virtuvę pamačiau fokačijos receptą su vynuogėmis ir jis mane sudomino. Beata gamino su ožkų sūriu, bet aš jo neturėjau, todėl suimprovizavau su kietuoju sūriu ir fetos sūriu.

74437267 2602566346643002 4741639853219774464 n

Reikės:

500 g miltų,

1 pokelio sausų mielių,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

1 a.š. druskos,

1 a.š. medaus,

350 ml šilto vandens,

nemažos kekės vynuogių,

kelių šakelių žalumynų - aš turėjau petražolių,

150 g fetos sūrio,

50 g kietojo sūrio,

saujos lazdyno riešutų.

Fokačiją reikia gaminti plaktuvo pagalba, nes tešla yra labai tąsi, elastinga. Miltus ir mieles suberti į maišymo indą. Druską ištirpinti šiltame vandenyje. Ten pat įdėti medų ir supilti aliejų. Miltus sujungti su šiltu vandeniu ir platuvo pagalba viską suminkyti. Tešlą perkelti į aliejumi išteptą indą ir palikti pakilti valandai. Tuomet tešlą dėti į kepimo skardą ir ištampyti po visą. Suberti vynuoges, petražolių lapelius. Sutrupinti fetą ir užbarstyti kietojo sūrio. Užberti pasmulkintų lazdyno riešutų. Pagardinti druska ir šiek tiek aliejaus užpilti. Pusvaladį leisti pakilti. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 25 - 30 min. 

Gardi fokačija ir šilta, ir atvėsusi.

Skanaus.

73472545 536692387165732 3945583852637913088 n