Sūrio rutuliukai

Puikus užkandis prie alaus ar vyno taurės. Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Būtinas padažiukas, kad suskambėtų visi skoniai.

IMG 3608

Reikės:

200 g tarkuoto sūrio,

2 kiaušinių,

4 v.š. miltų,

2 v.š. džiuvėsėlių,

aliejaus kepti.

Į tarkuotą sūrį įmušti kiaušinius, suberti miltus ir išsukti vientisą masę. Drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir juos apvoliojus džiuvėsėliuose virti įkaitintame aliejuje kol apskrus.

Patiekti su mėgstamu padažu.

Skanaus.

P.S. kitą kartą išbandysiu aštresnius rutuliukus ir pagardinsiu čili.

Padažo receptas:

marinuotas agurkėlis,

česnakas,

majonezas,

grūdėtosios garstyčios.