Šparagų pyragas

  • Spausdinti

Šparagas, smidras... Viskas sukasi apie vieną ir tą pačią daržovę, kurios iki šiol nebuvau įsileidusi į savo virtuvę. Pavasarinis Beatos žurnalas labai gražiai aprašė šparagus ir tik radusi jų pirkti, surizikavau...

DSCF3901

Reikės:

4 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,

pundelio šparagų,

100 g fetos sūrio,

50 g kietojo sūrio,

druskos, pipirų,

alyvuogių aliejaus.

Sluoksniuotą tešlą atšildyti, šiek tiek pakočioti. Užlenkti maždaug 1cm kraštelį. Tešlą šakute subadyti. Šparagus 2 minutes apvirti pasūdytame vandenyje. Ant iškočiotos tešlos trupinti fetos sūrį, ant jo gražiai guldyti šparagus. Apibarstyti kietuoju sūriu ir paskaninti pipirais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Iškepusį pyragą apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus.

DSCF3907