Špinatų pyragas "Ramunė"

Internetas kupinas idėjų kaip gražiai patiekti maistą, kaip jį ruošti, kaip paprastus dalykus paversti nepaprastais... Užsikabinau ir aš už vienos idėjos, kuria mielai dalinuosi su Jumis. Radusi gražiai iškepto pyrago nuotrauką, būtinai turėjau atkartoti matytą vaizdą. Idėja - interneto, pyragas mano.

DSCF3702

 

Tešlai reikės:

500g miltų,

250ml šilto vandens,

2 v.š. cukraus,

7g sausų mielių,

2 v.š. aliejaus,

žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

800g šaldytų špinatų,

170g rūkytos lašišos,

200g fetos sūrio,

keletos skiltelių česnako,

druskos, pipirų.

Miltų viduryje padaryti duobutę, į kurią įpilti keletą šaukštų šilto vandens, suberti cukrų su druska, įpilti aliejaus ir suberti sausas mieles. Palikti 5 min. kad mielės pradėtų veikti. Tuomet supilti likusį vandenį ir gerai išminkyti tešlą. Jeigu reikia, galima įdėti dar šiek tiek miltų, bet paprastai užtenka. Palikti valandą laiko šiltai, kad tešla pakiltų.

Per tą laiką, kol kyla tešla, pasiruošti įdarą: keptuvėje apkepinti špinatus, suberti smulkintą česnaką bei pjaustytą lašišą. Galiausiai pagardinti fetos sūriu, įberti pipirų ir jeigu reikia druskos, nes sūris ir lašiša gali suteikti pakankamai sūrumo.

Pakilusią tešlą padalinti per pusę ir iškočioti du vienodo dydžio apskritimus. Ant pagrindo viduryje dėti keletą šaukštų įdaro. Palei tešlos kraštą dėti po kupiną šaukštą įdaro paliekant poros centimetrų kraštelį užlenkimui. Tuomet uždėti kitą tešlos apskritimą ir gerai apspausti viduryje esantį įdarą ir šonuose esantį įdaro ratą. Tešlą supjaustyti į 16 lygių dalių, paliekant viduryje esantį įdarą neliestą. Tuomet kiekvieną įpjautą gabalėlį šiek tiek atversti. Taip suformuoti visą ''ramunę''. Kepti 180 laipsnių įkatintoje orkaitėje apie 40min.

Šis pyragas labai skanus ir šiltas, ir šaltas.

Skanaus.

DSCF3708