Sluoksniuotų salotų tortukas

  • Spausdinti

Gal iš pradžių kam nors ir nuskambės keistai - salotos su želatina, bet tai yra sluoksniuotos salotos, kurios sutvirtintos majonezu su želatina. Labai gerai pjaunasi, gražiai atrodo ant stalo ir kas be ko yra labai skanios. 

IMG 9935

Reikės:

2 virtų bulvių,

150 g rūkytos lašišos,

150 g smulkiai tarkuoto sūrio,

3 virtų kiaušinių.

keleto svogūno laiškų,

250 g majonezo,

2 v.š. želatinos,

4 v.š. vandens,

papuošimui - petražolių, ikrų.

Pirmiausia pailgo kekso formą iškloti maistine plėvele, kad būtų patogiau paskui viską išimti. Trynius atskirti nuo baltymų ir abu sutarkuoti. Bulves verdu su lupyne. Išvirusias, atvėsusias bei nuluptas sutarkuoti per burokinę tarką. Lašišą pasmulkinti kubeliais, laiškus taip pat pasmulkinti. Želatiną išbrinkinti vandenyje, pašildyti ir sumaišyti su majonezu. 

Salotų surinkimas - sūrį sumaišyti su tryniais ir keliais šaukštais majonezo su želatina. Tuomet suberti svogūno laiškus ir sulaistyti majonezu. Baltymus sumaišyti su majonezu, dėti į keksinę ir ant viršaus sudėti lašišą, ją sulaistyti majonezu. Kiekvieną sluonksnį dedant, gerai paspausti, kad visi sluoksniai būtų be oro tarpų. Galiausiai dėti tarkuotas bulves. Uždengti plėvele ir statyti į šaldytuvą bent 4 val. arba dar geriau nakčiai.

Išsiima labai gerai kartu su maistine plėvele. Puošti petražolių lapeliais ir juodaisiais ikrais arba kaip Jums gražiau.

Skanaus.