Makaronų salotos

  • Spausdinti

Sočios, traškios, pilnos skonio salotos.

IMG 3474

Reikės:

makaronų kaspinėlių ( ar kt. formos ),

romaninės salotos,

svogūno laiškų,

vyšninių pomidoriukų,

keptos vištienos krūtinėlės,

2 batono riekelių,

parmezano.

Užpilui reikės:

200 g majonezo,

80 g grietinės,

1 česnako skiltelės,

2 ančiuvių,

2 v.š. citrinos sulčių,

1 a.š. sojos padažo.

Makaronus išvirti kaip nurodyta ant pakuotės, svarbu nepervirti, nes salotoms reikia kietesnių makaronų. Romaninę salotą supjaustyti juostelėmis, svogūno laiškus pasmulkinti, pomidoriukus perpjauti per pusę. Keptą vištieną supjaustyti kubeliais. Nuo batono riekelių nupjauti plutą ir suplėšyti nedideliais gabalėliais. Juos kepti įkaitintoje iki 180 laispnių orkaitėje 7-10 min kad paskrustų. Parmezaną sutarkuoti. Visus salotų ingredientus, iškyrus batono skrebučius ir dalį tarkuoto parmezano, sumaišyti. Paruošti užpilą: česnaką smulkiai supjaustyti, ančiuvius susmulkinti iki tyrelės. Viską gerai sumaišyti ir užpilti ant salotų. Prieš patiekiant užbarstyti skrebučius ir parmezano.

Skanaus.