Grikių ir burokėlių užkandis

  • Spausdinti

Kartais užtenka kelių paprastų produktų ir rezultatas maloniai nustebina. Šis grikių užkandis tinka ir pusryčiams, ir pietums į darbą, kai nesinori mėsos.

Šaltinis: knyga "Gaminame namuose".

IMG 4251

Reikės:

150g grikių,

2 virtų burokėlių,

50g fetos sūrio,

4 v.š. alyvuogių aliejaus,

2 v.š. citrinos sulčių,

žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės,

druskos, juodųjų pipirų,

šiek tiek aitriosios paprikos miltelių.

Grikius per naktį palaikyti vandenyje ir išvirti, bet nesuvirti. Burokėlius supjaustyti kubeliais. Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, žievele bei prieskoniais. Sudėti grikius, pjaustytus burokėlius bei trupintą fetos sūrį. Aplieti paruoštu padažu.

Skanaus.