Vištienos kumpeliai su barbekiu padažu

Barbekiu padažą galima ir nusipirkti, bet juk daug smagiau pasigaminti namuose ir atrasti naujus skonius.
Vištienos kumpelius naudojau be kaulo, tad gavosi tokie kaip kepsniukai traškia odele ir be galo sultinga mėsyte.

DSCF3326

Barbekiu padažui reikės:
3 v.š. garstyčių,
3 v.š. rudojo cukraus,
3 v.š. pomidorų padažo,
3 cm ilgio imbiero gabalėlio,
4 skiltelių česnako,
2 v.š. ryžių acto ( galima naudoti ir vyno actą ),
2 v.š. kakavos,
50 ml obuolių sulčių ( galima ir apelsinų sulčių ).
Imbierą ir česnaką smulkiai sutarkuoti, visus likusius produktus sumaišyti ir kaitinti keptuvėje ar nedideliame puode apie 5 min. Kai viskas pradeda tirštėti, nukelti nuo ugnies. Kakava priduoda spalvą ir truputį karstelėjusio skonio, kuris kepant keičiasi į karamelinį skonį.

Reikės:
vištienos kumpelių,
barbekiu padažo.
Kumpeliai buvo be kaulų, juos kepiau keptuvėje, vis vartydama ir iš naujo aptepdama padažu. Padažo nereikia gailėti, nes tik nuo jo kiekio priklauso skonio intensyvumas.
Barbekiu padažo man užteko dviems kartams pavalgyti 2 žmonėms. Šaldytuve jis gali stovėti kiek ilgiau nei savaitę ir išlieka visi skoniai. Jis puikiai tinka ir kepant orkaitėje įvairią mėsą: tiek ir paukštieną, tiek ir šonkauliukus ar visą kumpį.
Skanaus.