Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis

  • Spausdinti

Mūsų šeima labai mėgsta paukštieną, todėl norisi ją paruošti įdomiau. Šį kartą pasinaudojau VMG idėja ir receptą adaptavau prie savo turimų produktų. Rezultatas gavosi puikus, skonis bei kvapas priminė kinų maistą.

IMG 4465

Reikės:

4 vištienos ketvirčių,

1 baklažano,

3 slyvų,

1 sultinio kubelio,

2 v.š. aliejaus apkepimui.

Padažui reikės:

150 g džiovintų slyvų,

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

2 cm imbiero gabalėlio,

1/3 a.š. džiovintų čili dribsnių,

150 ml teriyaki padažo,

1 a.š. rudojo cukraus,

1 a.š. druskos.

Pirmiausia ketvirčius reikia perpjauti per sąnarį beveik per pusę. Tuomet išvirti vandenyje su sultinio kubeliu. Išėmus iš sultinio, nusausinti. Padažui skirtus produktus maisto smulkintuvo pagalba susmulkinti ir sumaišyti. Padažas gaunasi tirštas. Virtą vištieną apkepti keptuvėje su 1 v.š. aliejaus ir pagardinti maždaug puse kiekio padažo. Perdėti į kepimui skirtą indą. Baklažaną supjaustyti kubeliais ir apkepti su likusiu aliejumi. Šalia sudėti į 8 dalis pjaustytas slyvas. Trumpai patroškinti ir uždėti ant vištienos. Sudėti likusį padažą ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę 15 - 20 min.

Skanaus.

P.S. Valgėme su šviežių kopūstų salotomis ir virtais ryžiais.