Kepta antis

Skani, sultinga, traškia plutele antis, kurios paskanauti užteko 6 suaugusiems asmenims.

Reikės:

2,3 kg antis,

druskos, pipirų,

keletos skiltelių česnakų,

2 v.š. sweet chili padažo,

kelių rūgštesnių obuolių.

Česnaką sutarkuoti, sumaišyti su druska, maltais pipirais ir gausiai ištrinti antį. Geriausia marinuoti bent parą, o galima ir ilgiau. Prieš kepimą anties viršų ištepti sweet chili padažu. Į anties vidų dėti per pusę perpjautus obuolius. Kepti 190 laispnių orkaitėje kepimo rankovėje gerą valandą. Tuomet prapjauti rankovę ir dar kepti valandą, kad apskrustų ir susidarytų traški plutelė. Jeigu per daug skrunda viršus, šiek tiek pridengti folija.

Skanaus.

P.S. kepti obuoliai būna dieviško skonio ir vyksta tikra kova dėl jų.

IMG 0605