Pyragas su vištiena ir džiovintais abrikosais

Šis receptukas, aptiktas viename kulinariniame žurnale, jau senokai laukė savo valandos. Ir sulaukė per Šv.Velykas. Iš pradžių gan skeptiškai žiūrėjau į mielinę tešlą, kuri nėra kildinama, bet viskas pavyko puikiai : pyragas buvo purus, drėgnas ir labai gardus.

2

Reikės:

200g miltų,

7g sausų mielių,

3 kiaušinių,

100g sviesto,

100ml neriebios grietinėlės,

100g parmezano,

2 vištos krūtinėlių,

200g dž.abrikosų,

1 svogūno,

druskos, pipirų.

Miltus persijoti, sudėti mieles, įberti druskos ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir gerai permaišyti tešlą. Ištirpinti sviestą ir jį sumaišyti su grietinėle. Supilti į miltų mišinį. Suberti tarkuotą parmezaną. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną pusžiedžiais. Svogūnus apkepinti, tuomet sudėti vištieną. Pagardinti druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais. Dž.abrikosus šiek tiek pasmulkinti ir suberti į mėsą. Atvėsinti ir įmaišyti į tešlą.

Kepti 180 laipsnių orakitėje apie 50 min. Skanus šis pyragas ir šiltas, ir šaltas.

Skanaus.

3