Troškinta vištytė su apelsininiu marinatu

  • Spausdinti

Vištieną mes mėgstame. Visokią. Keptą, virtą, troškintą... Šis patiekalas yra idealus šeimos savaitgalio pietų pavyzdys. Vištiena tirpsta burnoje, padažas suteikia puikų saldumo ir aštrumo poskonį.

DSCF3711

Reikės:

vištos - manoji svėrė apie 2kg,

1 apelsino sulčių,

pusės citrinos sulčių,

1 v.š. medaus,

1 kupino v.š. grūdėtųjų garstyčių,

3 v.š. aliejaus,

1 a.š. druskos,

pipirų,

1 morkos,

1 svogūno,

saujos džiovintų datulių.

Pirmiausia pasiruošti marinatą: apelsino ir citrinos sultis sumaišyti su medumi, garstyčiomis, druska, pipirais ir aliejumi iki vientisos masės. Vištą supjaustyti porcijiniais gabalėliais ir pamerkti į marinatą visai nakčiai. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių ir ištraukus vištos gabalėlius apkepti juos orkaitėje apie 15 min, kad viršus šiek tiek apskrustų. Tuomet į puodą sluoksniais sudėti griežinėliais pjaustytą didelę morką, svogūną, sumesti datules ir sudėti apkeptą vištą. Viską užpilti likusiu marinatu. Troškinti ant lėtos ugnies kol mėsytė pradės kristi nuo kaulo, apie 30 - 40min.

Patiekiant, būtinai aplieti susidariusiu padažu.

Skanaus.