Mėsos pyragas traškioje sūrio tešloje

  • Spausdinti

Man labai patiko trapi tešla, kurią naudojau čia http://dovilebu.blogas.lt/karamelizuotu-svogunu-pyrageliai-492.html . Todėl vėl pabandžiau su ja padraugauti.

DSCF3418

Reikės:
mėsytės - gali būti vakarykščiai likučiai,
4-5 saulėje džiovintų pomidorų,
100g fermentinio sūrio,
2 kiaušinių,
3 v.š. grietinės,
prieskonių - druska, pipirai, čiobrelis ir viskas, ko tik pageidaujate.
Tešlą geriausia pasiruošti iš vakaro. Jeigu naudojami mėsos likučiai, juos pasismulkinti, kad neliktų didelių gabalėlių. Jeigu tai šviežia mėsa ( paukštiena, kiauliena ), ją pakepinti keptuvėje.
Sūrį smulkiai sutarkuoti, dž.pomidorus susmulkinti, sudėti mėsytę, pagardinti prieskoniais. Kiaušinius atskirai išplakti su grietine ir užpilti ant mėsos įdaro, permaišyti. Tešlą plonai iškočioti, kloti į kepimo formą. Ant jos supilti įdarą. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30min.
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Puikiai tinka iškyloms vietoj sumuštinių.


Skanaus.