Čili troškinio variacija

  • Spausdinti

Kažkada jau dariau čili troškinį, bet tą kartą man jis pasirodė per riebus ir ne toks kokį valgyčiau dar kartą. Tad šį kartelį gaminau, kaip man atrodė geriau ir skaniau.

P3100031

Reikės:
1 kg maltos kiaulienos ( naudojau maltą kumpį ),
1 skardinės konservuotų sviestinių pupelių,
2 skardinių konservuotų pomidorų be odelės,
druskos,
čili miltelių,
1 v.š. cukraus,
įvairių žolelių - čiobrelio, raudonėlio,
fermentinio sūrio pabarstymui.
Maltą kiaulieną apkepinau keptuvėje, perkošiau ir leidau nuvarvėti visiems riebalams. Tuomet vėl suverčiau į troškintuvą, apkepinau iki traškumo, supyliau pupeles su visu skysčiu, pomidorus ( juos patraiškiau mentele ), pagardinau druska, čili, žolelėmis. Kadangi man pasirodė rūgštokas skonis, įbėriau kupiną šaukštą cukraus ir skonis susibalansavo. Troškinau apie pusvalandį, kol dalis skysčio išgaravo. Prieš patiekiant užberiau sūrio. Valgėme su orkaitėje apkepta juoda duonyte. Skonis buvo maloniai aštrus ir kupinas įvairaus žolelių aromato.


Skanaus.