Barbekiu šonkauliukai

  • Spausdinti

Ši vasara nelepina šiluma bei gamtoje leisti tinkamu laiku, todėl tenka suktis iš padėties ir bent jau virtuvėje pajusti vasarą ir jos teikiamus malonumus. Barbekiu padažas jau ne vieną kartą bandytas, todėl žinau, kaip puikiai jis gali nuspalvinti bet kokį mėsos patiekalą.

IMG 4893

Barbekiu padažui reikės:
3 v.š. garstyčių,
3 v.š. rudojo cukraus,
3 v.š. pomidorų padažo,
3 cm ilgio imbiero gabalėlio,
4 skiltelių česnako,
2 v.š. ryžių acto ( galima naudoti ir vyno actą ),
2 v.š. kakavos.

Imbierą ir česnaką smulkiai sutarkuoti, visus likusius produktus sumaišyti ir kaitinti keptuvėje ar nedideliame puode apie 5 min. Kai viskas pradeda tirštėti, nukelti nuo ugnies. Kakava priduoda spalvą ir truputį karstelėjusio skonio, kuris kepant keičiasi į karamelinį skonį.

Šonkauliukams reikės:

paruošto Barbekiu padažo,

2 kg šonkauliukų,

druskos, pipirų.

Šonkauliukus išvirti vandenyje su druska ir pipirais. Tai reikėtų daryti apie 1 -1,5h kad mėsą pardėtų kristi nuo kaulų. Tuomet šiek tiek nusausinti šonkaulius ir aptepus barbekiu padažu kepti apie 15min.

Skanaus.