Maltos mėsos kepuriukai
Kartais norisi tiesiog paprastų kotletų, o kartais ''mandresnių'' kotletų. Prie pastarųjų priskirčiau ir ''kepuriukus'', kurie pagaminami lengvai ir greitai. Prie jų jau nebereikės garnyro, nes viskas yra kartu, tik lengvos salotos palaikys draugiją.
Reikės:
bulvių košės,
maltos mėsos,
1 kiaušinio,
prieskonių mėsai,
fermentinio sūrio,
majonezo,
morkų.
Maltą mėsą paruošiame kaip kotletukams: su kiaušiniu, prieskoniais. Iš jos formuojame koteltukus, tik padarome duobutę, į kurią dėsime pasirinktą įdarą. Jam aš naudojau tarkuotas morkytes, bet galima improvizuoti ir pasirinkti Jūsų mėgstamus produktus; virtus kiaušinius su žirneliais, keptus grybus, saulėje džiovintus pomidorus ir t.t. Įdaro pridėti į duobutę ir šiek tiek paspausti. Ant viršaus krauti po gerą šaukštą bulvių košės, o ant jos tarkuotą sūrį, sumaišytą su majonezu. Kepti įkaitintoje iki 180 laispnių orkaitėje apie 40 min.
Skanaus.