Tortas Juodasis miškas

  • Spausdinti

Esu gaminusi tortą Juodasis miškas, bet pagal kitokį receptą ir su avietėmis, o ne vyšniomis. Šį kartą norėjosi pajusti vyšnių rūgštelę, todėl gaminau remdamasi Saulėtos virtuvės receptu.

125183714 3427408867348591 3401467045713516443 n

Biskvitui reikės:

280 g miltų,

400 g cukraus,

120 g kokybiškos kakavos miltelių,

2 kiaušinių,

250 ml pieno,

250 ml verdančio vandens,

125 ml aliejaus,

1 a.š kepimo miltelių,

1 a.š. sodos,

1 a.š. druskos.

Šokoladiniam pertepimui reikės:

85 ml plakamosios grietinėlės,

100 g šokolado,

15 g sviesto.

Vyšnių įdarui reikės:

600 g šaldytų vyšnių,

6 v.š. cukraus,

2 v.š. krakmolo ( naudojau bulvių ).

Maskarponės kremui reikės:

500 g maskarponės,

500 ml plakamosios greitinėlės,

4 v.š. cukraus pudros.

Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų ir pieną. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, sodą ir druską sumaišius suberti į išplaktus kiaušinius. Plakant supilti verdantį vandenį. Paruoštą masę supikti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Atvėsinti ir perpjauti į 4 dalis. 

Šokoladiniams pertepimui grietinėlę pakaitinti ir sumaišyti su smulkintu šokoladu bei sviestu. Atvėsinti.

Vyšnias kaitintinti kol išskirs sultis ir suberti cukrų. Kaitinti kol ištirps cukrus. Kelis šaukštus sulčių sumaišyti su krakmolu ir grąžinti į puodą. Gerai permaišyti ir šiek tiek pavirti. Atvėsinti.

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Įmaišyti maskarponę. 

Torto surinkimas. Dėti biskvitą, jį sutepti šokoladiniu pertepimu. Dėti trečdalį maskarponės kremo ir trečdalį vyšnių. Taip surinkti visą tortą, tik paskutinio biskvito nepertepti šokoladiniu pertepimu.

Dėti į šaldytuvą nakčiai.

Papuošti ir skanaus.

124764350 1342602112739117 498056331480139451 n