Tortas Skaičiai

  • Spausdinti

Jau senokai viešojoje erdvėje matydavau tortą kaip skaičius ar kažkokį ženklą. Vis norėjosi išbandyti, todėl atėjus Kovo 8 - ajai buvo puiki proga pasigaminti ši tortuką. 

Iškepusi biskvitą ( pagrindą ) galvojau, kad nieko gero nebus, nes jis buvo kietas, bet prisiminiau, jog aš kiekvienais metais kepu meduolius prieš žiemos šventes ir jie taip pat būna kieti, tik laikui bėgant suminkštėja. Sutepus kremu ir palaikius per naktį, situacija pasikeitė ir gavosi gardus tortas.

IMG 9737

Biskvitams reikės:

50 g sviesto,

100 g cukraus,

100 g medaus,

1 kiaušinio, 

320 g miltų,

0,5 a.š. kepimo miltelių.

Cukrų, sviestą ir medų pakaitinti, kad gautųsi vientisa masė. Įmušti kiaušinį ir permaišyti. Tuomet suberti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti, išpjauti norimą formą. Kadangi kepiau tik vieną skaičių, iš likusios tešlos su dukryte pasigaminom gardžių sausainėlių. 

Kočioti geriausia iš karto ant kepimo popieriaus, kad nereikėtų papildomai perkėlinėti plonos tešlos. Tešlą subadyti šakute ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 7 - 10 min. Atvėsinti.

Kremui reikės:

250 g plakamosios grietinėlės,

250g maskarponės,

3 v.š cukraus pudros,

3 v.š. citrinos sulčių,

papuošimui pabarstukų, uogų, saldainių..

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, tuomet įmaišyti maskarponę ir pagardinti citrinos sultimis. Kremą ant biskvito geriausia formuoti konditerinio maišelio su antgaliu pagalba. Puošti kaip Jūsų širdis ir norai sufleruoja. Palikti bent kelioms valandoms, kad kremas sudrėkintų biskvitus.

Skanaus.