Tortas SNICKERS

  • Spausdinti

Šį tortą gaminau savo vyro gimtadieniui. Papuošimas nėra idealus, nes kol kas dar neįvaldžiau tortų puošimo meno. Bet skonis… skonis sodrus, sotus, riebus… toks, koks turi būti proginis tortas. Darbo prie šio torto tikrai yra, bet juk ne kasdien kepame tortus.

P5190022

Reikės biskvitams:
2 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
3/4 stiklinės cukraus,
1/2 skardinės Rududu,
1 stiklinės grietinės,
1 a.š. sodos.
Sodą užgesiname grietine ir visus ingredientus gerai išplakame mikseriu. Tešlą padalijame į dvi vienodo skersmens tortines ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15min. Atvėsusius biskvitus perpjauname per pusę ir gauname keturis biskvitus.

Grietinėlės kremui reikės:
400 ml grietinėlės,
2 v.š. cukraus.
Grietinėlę su cukrumi išpakame ir atidedame į šaldytuvą.

Karameliniam kremui reikės:
1/2 skardinės Rududu,
100 g kambario temperatūros sviesto,
100 g kepintų žemės riešutų.
Sviestą gerai išpurenti mikserio pagalba. Įplakti Rududu, suberti smulkintus riešutus.

Šokoladiniam pertepimui reikės:
100 g šokolado,
50 ml pieno.
Šokoladą su pienu ištirpinti vandens vonelėje.

O dabar prasideda pats torto darymas. Į tortinę dedame biskvitą ir jį sulaistome ( tai gali būti paprastas cukraus sirupas, sultys, konpotas ), užpilame trečdaliu tirpinto šokolado. Užtepame pusę grietinėlės kiekio ir vėl dedame biskvitą, sulaistome jį. Pilame trečdalį šokolado ir sudedame visą karamelinį kremą. Jį uždengiame biskvitu, sulaistome, aptepate šokoladu. Sudedame likusią grietinėlę. Ant viršaus uždedame ketvirtą biskvitą, kurį sulaistome.
Aš puošiau pastilažu, nudažiusi maistiniais dažais.
Tortą reikėtų gaminti prieš kokias 3-4 dienas iki valgymo, nes visi sluoskniai turi susistovėti ir subręsti.

P5200025

Skanaus.