Apverstas ananasų tortas

  • Spausdinti

Šį tortą gaminau Šv.Velykoms ir tikrai nenusivyliau. Idėją nugvelbiau iš www.maistoklubas.lt. Bet juk niekas nedraudžia pasinaudoti kitų puikiomis idėjomis ir jas paversti savo šeimos mėgiamomis.
Iš pradžių man pasirodė sudėtinga pagaminti šį ananasinį tortą, ypač dvejojau dėl apvertimo, bet viskas pavyko puikiai ir tikrai manau, dar ne kartą jį gaminsiu.

DSCF3346

Reikės:
mažos skardinės kons. ananasų žiedų,
800g riebiausios grietinės,
200g dž. slyvų,
200g cukraus,
30g želatinos,
120ml vandens,
citrinos,
mėgiamo biskivito.
Želatiną išbrinkinti šiltame vandenyje, pakaitinti, kad ištirptų. Grietinę išplakti su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę ir išspausti jos sultis. Slyvas iš anksto išbrinkinti, prie naudojant nusausinti ir susmulkinti. Biskvitą perpjauti per pusę: vieną dalį pasilikti pagrindui, o kitą susmulkinti stambokais kubeliais. Želatiną supiltį į grietinės masę, sudėti slyvas ir pjaustytą biskvitą. Viską gerai permaišyti.
Tuomet imti gilų dubenį, jį iškloti maistine plėvele. Į dubens apačią dėti ananaso žiedelį iš šonų taip pat apdėlioti ananasu. Supilti grietinės masę ir uždengti biskvitu. Truputį paspausti ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
Prieš patiekiant išverti ant lėkštės. Tai padaryti lengva, nes visas dubuo buvo išklotas maistine plėvele.
Labai riebus, gardus, bet tikrai gaivus tortukas.

DSCF3349


Skanaus.