Pavasario tortas "Mėlynė pievoje"

  • Spausdinti

Senokai norėjau išbandyti žalios spalvos biskvitą. Rinkausi iš kelių variantų: pagardinto matcha arbata arba špinatinio biskvito. Pastarasis pasirodė esantis pigesnis variantas, nes matcha arbata brangus malonumas. Šis tortas tikrai labai gero skonio, toks turtingas ir labai gražiai atrodantis. Tikras pavasario šauklys.

Biskvito idėja pasinaudojau iš tinklapiohttp://sausainiais-kvepiantys-namai.blogspot.lt/2013/12/tortas-misko-melyne.html , o kremą dariau pagal save.

IMG 4439

Biskvitui reikės:

180 g šaldytų špinatų,

1,5 stikl. cukraus,

3 kiaušinių,

2 stikl. miltų,

3/4 stikl. aliejaus ( neutralaus skonio bei kvapo),

1 a.š. kepimo miltelių,

1 a.š. vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos,

1 citrinos sulčių.

Kremui reikės:

400 g maskarponės sūrio,

400 ml plakamosios grietinėlės,

200 g šaldytų mėlynių,

2 v.š. želatinos,

4 v.š. vandens,

150 g cukraus pudros.

Šaldytus špinatus šiek tiek atšidyti vandens vonelėje. Sudėti į maisto smulkintuvą ar kokteilinę, užpilti aliejumi ir citrinos sultimis ir gerai susmulkinti bei išplakti iki daugmaž vientiso kokteilio. Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltų putų. Į kiaušinių masę supilti špinatų kokteilį ir gerai permaišyti. Suberti miltus, maišytus su druska ir kepimo milteliais. Viską permaišyti iki vienalytės masės. Kepti 180 laispnių orkaitėje 50 min. Atvėsusį padalinti į tris dalis.

Kremui mėlynes atšildyti vandens vonelėje ir maisto smulkintuvo ar kokteilinės pagalba susmulkinti iki tyrelės. Kadangi norėjau šilkinės kremo konsistencijos, mėlynių tyrelę dar pertryniau per sietelį, taip pasilikdama tik tirštą masę be jokių gumulėlių. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, palaipsniui sudėti maskarponę bei sulpilti mėlynių tyrelę. Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti. Į želatiną dėti vieną šaukštą paruošto kremo ir permaišyti, tuomet dėti dar vieną šaukštą kremo ir tik tada supilti į visą kremą.

Špinatinius biskvitus paeiliui sutepti paruoštu mėlynių kremu, preiš tai kiekvieną jų sulaistant skysčiu - tai gali būti cukraus sirupas, kompotas. Aš sulaisčiau konservuotų ananasų skysčiu, skiestu vandeniu, kad nebūtų per saldu. Viršų aptepti tuo pačiu kremu. Palikti nakčiai šaldytuve.

Skanaus.

IMG 4444

 

P.S. Tortas buvo skirtas transporatvimui, todėl ant tokio padėklo.