Nekeptas tortas su trintų braškių želė

  • Spausdinti

Šis tortukas sukosi mano galvoje nuo tada kai jį aptikau šiame tinklaraštyje http://skanusrp.blogspot.com/ . Todėl nusprendžiau: kovo 8 diena pati puikiausia diena juo pasilepinti pačiai ir palepinti savo šeimyną. Šį tortuką sudaro daug sluoksnių ir pavargti tikrai teks, bet... tikrai verta.

DSCF3782

Reikės:

1 pakuotės šokoladinių sausainių ( Selga, Gaidelis ),

2 pakuočių arbatinių sausainių,

pusės indelio Rududu,

1 citrinos.

Braškių želė reikės:

500g trintų braškių ( aš naudojau savo šaldytas ),

2 v.š. šaukštų želatinos ( kitą kartą dėčiau 3 ).

Plikytam kremui reikės:

2 stiklinių pieno,

3 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

100g sviesto,

3 v.š. miltų,

1 kiaušinio.

Grietinėlės sluoksniui reikės:

500g grietinėlės,

3 v.š. cukraus,

1 a.š. vanilinio cukraus,

2 v.š. želatinos.

Pirmiausia reikia pasiruošti braškių želė, nes ji turi sustingti. Kadangi naudojau atšildytas braškes, papildomo skysčio brinkti želatinai nereikėjo, tiesiog šiek tiek skysčio nupyliau ir išbrinkinau ją. Tuomet garų vonelėje, želatiną ištirpinti ir supylilti į trintas braškes. Į formą, kurioje vėliau bus formuojamas tortas, įtiesti maistinės plėvelės ir supilti braškių želė. Atidėti į šaldytuvą kol sustings.

Plikytam kremui pusę stiklinės pieno išmaišyti su miltais. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Likusį pieną su sviestu užvirinti. Tuomet supilti pieną su miltais ir išplaktą kiaušinį. Vis pamaišant virti iki užvirimo. Paruoštą kremą atvėsinti.

Rududu su pusės citrinos sultimis išplakti iki puresnės masės.

Grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir likusios pusės citrinos sultimis. Želatiną nedideliame kiekyje vandens išbrinkinti ir garų vonelėje ištirpinti. Supilti į išplaktą grietinėlę.

Formuoti tortą. Į pasirinktos formos apačią dėti šokoladinius sausainius ir juos užpilti išpurentu Rududu. Tuomet sudėti vieną pakuotę arbatinių sausainių, ant kurių supilti pusę plikyto kremo. Ant jo tiesti sustingusią braškių želė. Eilė eina likusiam plikytui kremui, kitai pakuotei arbatinių sausainių. Ant pastarųjų gula visas sluoksnis plaktos grietinėlės. Visas šis gėris keliauja nakčiai į šaldytuvą ir laukia savo valandos.

Tortukas gaunasi sotus, persipina daug įvairių skonių.

Skanaus.

DSCF3785