Apverstas apelsinų keksas
- Informacija
- Kategorija: Pyragai
- Paskelbta: Trečiadienis, 2021 sausio 06 13:45
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 635
Šį receptą radau naujoje Alfo Kalėdinėje knygoje ir iš karto nusprendžiau palepinti namiškius. Tai labai gardus keksas su puikiu apelsininiu poskoniu.
Reikės:
180 g kambario temp. sviesto,
120 g rudojo cukraus,
4 didelių kiaušinių,
250 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 apelsinų,
1 v.š. nutarkuotos apelsino žievelės,
formai patepti - 1 v.š. sviesto ir 2 v.š. rudojo cukraus.
Kambario temp. sviestą gerai išplakti su ruduoju cukrumi, suberti žievelę ir po vieną įplakti visus kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į plakinį. Apelsinus supjaustyti griežinėliais. Kekso formą ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Iškloti apelsino griežinėliais ir ant jų supilti tešlą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 50min. Šiek tiek atvėsinti ir atsargiai apversti.
Skanaus