Varškės pyragas su kons.persikais
- Informacija
- Kategorija: Pyragai
- Paskelbta: Penktadienis, 2020 balandžio 17 11:34
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1364
Šį pyragą pamačiau per TV laidą Beatos virtuvė. Turėjau likutį 150g maskaroponės, todėl jį įdėjau į varškę ir galiu pasakyti, kad skonis nuo to tik pagerėjo. Kas mėgstate trapią tešlą ir varškę, šis pyragas bus idealus draugas prie kavos ar arbatos.
Trapiai tešlai reikės:
150 g sviesto,
2 v.š. cukraus,
1 trynio,
2 v.š. grietinės,
250 g miltų,
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės.
Įdarui reikės:
500 g varškės,
100 g cukraus,
3 kiaušinių ir 1 baltymo,
100 g grietinės,
pusės citrinos sulčių ir jos nutarkuotos žievelės,
150 g maskarponės,
1 v.š. miltų,
nedidelės skardinės persikų.
Šaltą sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su miltais. Įdėti 2 v.š. grietinės, trynį, cukrų ir citrinos žievelę. Užminkyti tešlą ir ją įdėdi į šaldytuvą, kol pasiruošite įdarą.
Varškę išsukti su 3 kiaušiniais ir baltymu, suberti cukrų, sudėti grietinę ir maskarponę. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele. Įberti 1 kupiną šaukštą miltų, kad masė susijungtų.
Į kepimo formą tiesti kepimo popierių ir paskleisti iškočiotą tešlą, padarant sieneles. Supilti įdarą ir sudėti persikus, supjausčius riekelėmis. Kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus atvėsinti ir vaišinti namiškius.
Skanaus.