Varškės pyragas su kons.persikais

Šį pyragą pamačiau per TV laidą Beatos virtuvė. Turėjau likutį 150g maskaroponės, todėl jį įdėjau į varškę ir galiu pasakyti, kad skonis nuo to tik pagerėjo. Kas mėgstate trapią tešlą ir varškę, šis pyragas bus idealus draugas prie kavos ar arbatos.

93576572 216424123111421 1717103254648651776 n 1

Trapiai tešlai reikės:

150 g sviesto,

2 v.š. cukraus,

1 trynio,

2 v.š. grietinės,

250 g miltų,

1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės.

Įdarui reikės:

500 g varškės,

100 g cukraus,

3 kiaušinių ir 1 baltymo,

100 g grietinės,

pusės citrinos sulčių ir jos nutarkuotos žievelės,

150 g maskarponės,

1 v.š. miltų,

nedidelės skardinės persikų.

Šaltą sviestą sutarkuoti ir sumaišyti su miltais. Įdėti 2 v.š. grietinės, trynį, cukrų ir citrinos žievelę. Užminkyti tešlą ir ją įdėdi į šaldytuvą, kol pasiruošite įdarą.

Varškę išsukti su 3 kiaušiniais ir baltymu, suberti cukrų, sudėti grietinę ir maskarponę. Pagardinti citrinos sultimis ir žievele. Įberti 1 kupiną šaukštą miltų, kad masė susijungtų.

Į kepimo formą tiesti kepimo popierių ir paskleisti iškočiotą tešlą, padarant sieneles. Supilti įdarą ir sudėti persikus, supjausčius riekelėmis. Kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus atvėsinti ir vaišinti namiškius.

Skanaus.