Morkų pyragas su kreminiu glaistu

  • Spausdinti

Ruduo mums atneša daug savo gėrybių. Morkos yra viena iš jų. Šio pyrago keletą gabalėlių gavau lauktuvių ir jis man labai patiko. Toks sotus, sodraus skonio, tikras rudeniškas pyragas su kremine sūrio kepurėle.

IMG 9443

Reikės:

3 kiaušinių,

250 g cukraus,

225 ml aliejaus,

375g miltų,

1,5 a.š. sodos,

1,5 a.š. kepimo miltelių,

1 a.š. cinamono,

375 g morkų.

Kreminiam glaistui reikės:

200 g Philadelfija tepamo sūrio be priedų,

125 g minkšto sviesto,

250 g cukraus, 

1 a.š. vanilinio cukraus.

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltos masės. Supilti aliejų plakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cinamonu. Abi mases pamažu sujungti. Sudėti tarkuotas morkas. Masė gaunasi gan klampi, bet to baimintis nereikia. Viskas iškepa puikiai. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min.

Kreminio glaisto gamyba. Minkštą sviestą išplakti su kreminiu sūriu, pamažu suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Atvėsusį pyragą aplieti glaistu. Atidėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Skanaus.

IMG 9448