Riešutinis slyvų pyragas

  • Spausdinti

Šiuo metu kaip tik užderėjo slyvos, todėl šis pyragas idealiai tinka jas sunaudoti. Ypatingai stipriai jaučiasi riešutų poskonis, o slyvos papildo visą pyrago gardumą ir sodrumą.

IMG 9373

Reikės:

150 g migdolų,

100 g lazdyno riešutų,

500 g slyvų,

180 g minkšto sviesto,

250 g cukraus,

3 kiaušinių,

100 g miltų,

1 v.š. džiuvėsėlių,

1 a.š. kep.miltelių.

Riešutus sumalti iki rupių miltų. Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliuką. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti kol pabąla. Įmušti kiaušinį ir vėl plakti. Taip po vieną įplakti likusius kiaušinius. Sumaltus riešutus sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Tuomet sausąją ir sviestinę mases sujungti. Sukrėsti į kepimo formą ir ant viršaus sudėlioti slyvas. Bekepant jos paskęs pyrage. Kepti įkaitintoje 180 laispnių orkaitėje apie 50 min.

Skanaus.

IMG 9379