Velykinis avinėlis

Jį radau savo labai mėgstamame maisto bloge http://skanusgyvenimas.blogspot.com

Reikės:
500g miltų,
100g cukraus,
100g margarino,
200ml šilto pieno,
1 pokelio sausų mielių ( 7g ),
1 kiaušinio,
vanilinio cukraus
apelsino žievelės.
Papuošimui dar reikės:
1 kiaušinio,
1 lazdyno riešuto akytei,
cukraus pudros.
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno . Palaikyti 10 minučių. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Laikyti šiltai apie valandą kol tešla pakils. Iš tešlos iškočioti pagrindą ir trafareto pagalba išpjaustyti avinėlį. Jį aptepti išplaktu baltymu. Iš likusios tešlos formuoti mažus rutuliukus ir juos lipdyti ant avinėlio. Riešutą panaudoti kaip akį.

P4070004

Visą avinėlį aptepti tryniu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 30min. Atvėsusį apibarstyti cukraus pudra.

P4070005

Skanaus.