Karamelinis maskarponės sūrio pyragas

  • Spausdinti

Tikras žiemiškas, sotus, riebus pyragas arba net tortas. Gabalėlį suvalgius sotumas išlieka ilgam.

Reikės:

450g šokoladinių sausainių ( Selga, Karvutė ),

200g sviesto,

500g maskarponės,

200g plakamosios grietinėlės,

1 indelio Rududu,

20g želatinos,

5 v.š. vandens,

0,5 citrinos sulčių.

Sausainius smulkintuvo pagalba susmulkinti iki trupinių ir sulieti tirpintu sviestu. Į atsegamą formą suberti trupinius ir suformuoti pagrindą bei aukštesnį kraštelį. Padėti į šadytuvą valandai.

Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti. Grietinėlę išplakti. Atskirai išplakti maskarponę su Rududu. Aš naudojau lenkišką Rududu atitikmenį, tik lazdyno riešutų skonio.

IMG 4237

Supilti citrinos sultis. Grietinėlę atsargiai sumaišyti su maskarpone. Tirpintą želatiną įmaišyti į kremą. Tai reikėtų daryti sekančiai: po vieną šaukštą porą kartų į želtiną įdėti kremo ir tik tada viską supilti į likusį paruoštą kremą. Ant sutvirtėjusio pagrindo supilti kremą ir palikti vėsiai porai valandų arba per naktį.

Puošiau žemės riešutais cinamoniniame apvalkale.

Skanaus.

IMG 4230