Aguonų pyragas su aviečių pertepimu

  • Spausdinti

Planavau šį pyragą kepti Kalėdoms, bet dažnai planai susijaukia ir juos tenka atidėti. Tad kai tik turėjau laisvo laiko, išsikepiau šį aguoninį pyragą su maža paslaptėle viduje - avietiniu pertepimu, kuris suteikė dar geresnį skonį.

IMG 4228

Reikės:

5 kiaušinių,

90g cukraus,

30g cukraus pudros,

125g kambario temperatūros sviesto,

50g miltų,

200g aguonų,

100g lazdyno riešutų,

1 citrinos žievelės.

Pertepimui ir glaistui reikės:

aviečių uogienės,

100g šokolado,

80 ml grietinėlės.

Lazdyno riešutus paskrudinti orkaitėje apie 7 min., atvėsinti ir susmulkinti smulkintuvu. Sumaišyti su aguonomis ir miltais. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti su cukrumi. Sviestą išplakti su cukraus pudra ir palaipsniui sudėti trynius plakant. Į sviesto ir trynių masę sudėti citrinos žievelę. Po šaukštą sudėti aguonų ir miltų masę. Gaunasi tiršta tešla, į kurią reikia pamažu įmaišyti išplaktus baltymus. Sukrėsti į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 - 40min. Atvėsusį pyragą perpjauti išilgai į dvi dalis ir sutepti aviečių uogiene. Aš naudojau šaldytas avietes, virtas su trupučiu rudojo cukraus.

Pasiruošti glazūrą: grietinėlę pakaitinti ant viryklės ir sudėti laužytą šokoladą. Ištirpinti. Kai šiek tiek atvės, užlieti pyragą ir pastatyti nakčiai vėsiai.

Skanaus.