Aguonų pyragas su aviečių pertepimu
- Informacija
- Kategorija: Pyragai
- Paskelbta: Trečiadienis, 2017 sausio 11 19:22
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1890
Planavau šį pyragą kepti Kalėdoms, bet dažnai planai susijaukia ir juos tenka atidėti. Tad kai tik turėjau laisvo laiko, išsikepiau šį aguoninį pyragą su maža paslaptėle viduje - avietiniu pertepimu, kuris suteikė dar geresnį skonį.
Reikės:
5 kiaušinių,
90g cukraus,
30g cukraus pudros,
125g kambario temperatūros sviesto,
50g miltų,
200g aguonų,
100g lazdyno riešutų,
1 citrinos žievelės.
Pertepimui ir glaistui reikės:
aviečių uogienės,
100g šokolado,
80 ml grietinėlės.
Lazdyno riešutus paskrudinti orkaitėje apie 7 min., atvėsinti ir susmulkinti smulkintuvu. Sumaišyti su aguonomis ir miltais. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti su cukrumi. Sviestą išplakti su cukraus pudra ir palaipsniui sudėti trynius plakant. Į sviesto ir trynių masę sudėti citrinos žievelę. Po šaukštą sudėti aguonų ir miltų masę. Gaunasi tiršta tešla, į kurią reikia pamažu įmaišyti išplaktus baltymus. Sukrėsti į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 - 40min. Atvėsusį pyragą perpjauti išilgai į dvi dalis ir sutepti aviečių uogiene. Aš naudojau šaldytas avietes, virtas su trupučiu rudojo cukraus.
Pasiruošti glazūrą: grietinėlę pakaitinti ant viryklės ir sudėti laužytą šokoladą. Ištirpinti. Kai šiek tiek atvės, užlieti pyragą ir pastatyti nakčiai vėsiai.
Skanaus.