Aguonų pyragas su aviečių pertepimu

Planavau šį pyragą kepti Kalėdoms, bet dažnai planai susijaukia ir juos tenka atidėti. Tad kai tik turėjau laisvo laiko, išsikepiau šį aguoninį pyragą su maža paslaptėle viduje - avietiniu pertepimu, kuris suteikė dar geresnį skonį.

IMG 4228

Reikės:

5 kiaušinių,

90g cukraus,

30g cukraus pudros,

125g kambario temperatūros sviesto,

50g miltų,

200g aguonų,

100g lazdyno riešutų,

1 citrinos žievelės.

Pertepimui ir glaistui reikės:

aviečių uogienės,

100g šokolado,

80 ml grietinėlės.

Lazdyno riešutus paskrudinti orkaitėje apie 7 min., atvėsinti ir susmulkinti smulkintuvu. Sumaišyti su aguonomis ir miltais. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti su cukrumi. Sviestą išplakti su cukraus pudra ir palaipsniui sudėti trynius plakant. Į sviesto ir trynių masę sudėti citrinos žievelę. Po šaukštą sudėti aguonų ir miltų masę. Gaunasi tiršta tešla, į kurią reikia pamažu įmaišyti išplaktus baltymus. Sukrėsti į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 - 40min. Atvėsusį pyragą perpjauti išilgai į dvi dalis ir sutepti aviečių uogiene. Aš naudojau šaldytas avietes, virtas su trupučiu rudojo cukraus.

Pasiruošti glazūrą: grietinėlę pakaitinti ant viryklės ir sudėti laužytą šokoladą. Ištirpinti. Kai šiek tiek atvės, užlieti pyragą ir pastatyti nakčiai vėsiai.

Skanaus.