Pyragas su persikais

  • Spausdinti

Paprastas, bet labai gardus pyragas su traškiu viršumi. Šį kartą naudojau konservuotus persikus, bet drąsiai galima naudoti ir ananasus, obuolius, konservuotas kriaušes ir kiekvieną kartą mėgautis nauju skoniu.

IMG 4106

Trupiniams reikės:

175g miltų,

75g rudojo cukraus,

75g paprasto cukraus,

100g tirpinto sviesto,

žiupsnelio druskos ir cinamono.

Pyragui reikės:

215g miltu,

1 a.š. kepimo miltelių,

150g cukraus,

100g kambario temperatūros sviesto,

2 kiaušinių,

80g grietinės,

80ml pieno,

0,5 a.š. vanilinio cukraus,

0,5 didelio indelio konservuotų persikų ( kitą kartą naudosiu visą indelį ).

Trupiniams pasigaminti reikia sumaišyti visus sausus produktus ir tada supilti tirpintą sviestą. Masę rankomis gerai išmaišyti, kad nesusidarytų didesnių trupinių.

Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įplakti abu kiaušinius. Sudėtįi grietinę ir supilti pieną. Palaipsniui suberti miltus. Gaunasi tiršta masė. Ją supilti į kepimo indą, ant viršaus sudėti pjaustyti persikus ir suberti trupinius. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 min.

Skanaus.