Šokoladinis varškės pyragas

  • Spausdinti

Šis varškės pyragas man labai patinka, nes greitai pagaminamas, tikrai skanus ir galima lengvai transportuoti, puikiai tinka iškyloms.

P2020005

Reikės:
2 stiklinių miltų,
1 1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
200g sviesto,
2 kiaušinių,
500g varškės,
1 a.š. kepimo miltelių,
vanilinio cukraus.
Miltus sumaišyti su puse kiekio cukraus, kakavos milteliais, kepimo milteliais. Įtarkuoti sviestą ir labai gerai rankomis sumaišyti į trupininę masę. Įmušti vieną kiaušinį ir išminkyti iki vientisos tešlos. Ją pastatyti į šaldytuvą valandai. Įdarui varškę ištrinti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu. Šaltą tešlą padalinti į dvi dalis: viena truputį didesnė už kitą. Didesniąją dali sutarkuoti ir paskirstyti po formą, tai bus pyrago pagrindas. Ant jo sukrėsti varškės įdarą ir tolygiai paskirstyti. Užtarkuoti likusią mažesnę tešlos dalį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35-45min. Palaukti kol atvės ir skanauti.

Skanaus.