Kondensuoto pieno pyragas su vyšniomis

Šis pyragas tai tobula vyšnių rūgštelės ir kondensuoto pieno saldumo pora. Įdaras saldus, gaivus, kreminis.

P5030048

Reikės:
395g indelio kondensuoto saldinto pieno,
1 citrinos sulčių,
1 kiaušinio,
1 a.š. krakmolo,
400g sausainių ( Gaidelis, Selga ),
100g sviesto,
200g vyšnių be kauliukų ( naudojau šaldytas ).

Sausainius susmulkinti arba sumalti, šaltą sviestą sutarkuoti į sausainius ir gerai išmaišyti. Į atsegamą kepimo formą sudėti sausainių masę ir gerai paskirstyti bei padaryti kraštelius, nes vėliau supilsime įdarą. Suformuotą pagrindą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti.
Pasiruošti įdarą: sumaišyti kondensuotą pieną su kiaušiniu, citrinos sultimis bei krakmolu. Į formą supilti įdarą ir ant viršaus sudėlioti vyšnias. Jos turi būti atitirpintos. Pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėja apie 20 min. Atvėsinus kambario temperatūroje, šaldytuve palikti nakčiai, kad gerai sustingtų. Iš šaldytuvo ištraukti prieš patiekiant. Pagrindas gana trapus.


Skanaus.