Keptų obuolių ir maskarponės sūrio pyragas pagal VMG

Kaip jau pastebėjote, aš labai mėgstu sluoksniuotos tešlos patiekalus. Gal dėl to, kad jos visada yra mano šaldiklyje, o gal dėl to, kad ji man yra universalus produktas: ir saldžiam, ir sūriam patiekalui tinka.
Kadangi turėjau ir maskarponės sūrio, ir keletą dar iš po žiemos užsilikusių obuoliukų, nusprendžiau juos sujungti į vieną patiekalą. Gavosi kažkas panašaus į pusiau tortą pusiau pyragą. Nors kremas ir riebus, bet obuoliai suteikia gaivumo.

DSCF3374

Reikės:
6 obuolių,
3 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos ( 250g ),
3 v.š. cukraus,
1 a.š. cinamono,
1 v.š. apelsinų džemo ( galima rintis ir kitokį ),
200ml riebios grietinėlės,
250g maskarponės sūrio.
Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Patroškinti keptuvėje su trupučiu sviesto. Pagardinti cinamonu ir apelsinų džemu. Palikti atvėsti. Sluoksniuotos tešlos lakštus aptepti vandeniu ir apibarstyti 1 valgomu šaukštu cukraus. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20min. kol apskrus. Atvėsusius lakštus perpjauti išilgai.
Grietinėlę išplakti su likusiais 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, sudėti maskarponės sūrį ir keptus obuolius. Masę susluoksniuoti su iškeptais tešlos lakštais. Laikyti šaldytuve mažiausiai 3val.

Skanaus.