Turkiškas pyragas Şam Tatlısı

  • Spausdinti

Šį puikų ir labai paprastai pagaminamo pyrago receptą radau www.mamyciuklubas.lt Juo dalinosi neseniai knygą apie turkiškus patiekalus išleidusi autorė Jolita Koruklu. Valgydama šį pyragą, beje, tai manų kruopų pyragas, nejučia nukeliavau atgal į Turkiją, kurioje senokai buvau, bet tikrai prisiminiau panašius skonius, su kuriais tuomet susidūriau.

DSCF4049

Reikės:

2 stiklinių manų kruopų,

1 stiklinės cukraus,

200ml pieno,

100g natūralaus jogurto,

1 a.š. cinamono,

5g sodos,

saujelės žemės riešutų,

sviesto kepimo formai patepti.

Sirupui reikės:

2 stiklinių vandens,

2 stiklinių cukraus,

pusės citrinos.

Manų kruopas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, soda. Užpilti pienu ir jogurtu. Viską gerai permaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir sudėti paruoštą masę. Pyrago viršų papuošti žemės riešutais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min.

Kol kepa pyragas, pasiruošti sirupą sulaistymui. Cukrų ir vandenį sumaišyti, supilti pusės citrinos sultis ir įmesti išspaustą citriną. Pavirti apie 10 min. Išimti citriną ir palikti sirupą atvėsti. Iškepusį pyragą supjaustyti ir sulaistyti sirupu. Iš pradžių atrodė, kad sirupo tikrai per daug, bet manų kruopos viską labai gražiai sugėrė ir gavosi sunkus, saldus pyragas.

Skanaus.

DSCF4059