Pavlova

  • Spausdinti

Nuostabioji Pavlova... mmm... Jau senokai kirbėjo mintis ją išbandyti ir palepinti savo gomurį maloniu skoniu. Ir ką gi, gavau kaimiškų kiaušinių, kaimiškų braškių ir... pirmyn į darbą. Rezultatas gavosi puikus, net uošvienei patiko :) Traškus paviršius ir purus lengvas vidus...

P6280007

Reikės:

6 baltymų,

300g smulkiakristalio cukraus,

1 a.š. krakmolo,

1 a.š. baltojo vyno acto,

žiupsnelio druskos,

250ml plakamosios grietinėlės,

braškių.

Baltymus išplakti iki baltų putų su žiupsneliu druskos. Pamažu plakant supilti visą cukrų. Turi pasidaryti lipni baltymų masė, kurioje neturi būti cukraus kristalų. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno acto šaukštelį. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25cm pločio apskritimą ir išlyginti visus paviršiaus kauburėlius.

Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6-8 min., tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 min. Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti pačios orkaitės ir dar apie 10 min. pakepti. Tuomet išjungti orkaitę ir palikti atvėsti.

Ant atvėsusios Pavlovos sukrėsti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti braškėmis. Tinka ir kitos Jūsų mėgstamos uogos.

Skanaus.