Varškės spurgytės

  • Spausdinti

Turėjau atliekamos varškės, tad nusprendžiau ją panaudoti sadžiam patiekalui. Gavosi nuostabiai skanios spurgytės, kurios tikrai greitai ir nesudėtingai pagaminamos.

P1100013

Reikės:
200g varškės,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
3 v.š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 v.š. degtinės,
1 a.š. kepimo miltelių,
150. miltų,
aliejaus kepimui
cukraus pudros.
Varškę ištryniau su cukrumi, vaniliniu cukrumis, kiaušiniu bei tryniu, supyliau degtinę. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir abi mases sujungiau minkydama. Aliejų įkaitinau, drėgnomis rankomis formavau graikinio riešuto dydžio spurgytes ir kepiau iki rusvumo. Iškepusias spurgytes atvėsinau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Prieš patiekiant apibarsčiau cukraus pudra.

Skanaus.