Varškės desertas

  • Spausdinti

Sunku sugalvoti šiam patiekalui konkretų pavadinimą, nes tiktų ir pyragas, ir sūris, ir desertas. Skoniu jis labai primena pirktinį desertinį varškės sūrį, tik yra daug skanesnis.

DSCF3664

Reikės:

400g varškės,

395g kondensuoto saldinto pieno,

300ml pieno,

keletos rūšių žele,

50g želatinos,

100ml vandens,

1 a.š. vanilinio cukraus.

Pirmiausia, reikėtų pasigaminti atskiruose induose keletos rūšių, geriausia skirtingų spalvų, žele, kad ji būtų jau sustingusi kai pradėsite gaminti šį varškės desertą. Varškę šakute reikėtų šiek tiek pertrinti, kad neliktų didesnių sušokusių gabalėlių. Tuomet pertrintą varškę sumaišyti su kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi ir pienu. Želatiną išbrinkinti 100ml vandens. Tuomet ją pakaitinti šilto vandens vonelėje, kad ištirptų visi gumulėliai. Sustingusią spalvotą žele supjaustyti kubeliais ir sudėti į varškės masę. Tuomet į visą mišinį supilti ištirpusią želatiną, greitai permaišyti, sukrėsti į indą ir pastatyti į šaldytuvą. Valgyti galima jau po poros valandų.

Skanaus.

DSCF3677